Anne Honoré Østergaard 

 Jeg er født i 1981 og opvokset i Vestbjerg, 10 km nord for Aalborg. Jeg er uddannet jurist, og har været medlem af Folketinget siden 2019.

 Jeg er Venstres forbruger- og arbejdsmiljøordfører & afbureaukratiseringsordfører , og er desuden næstformand for Beskæftigelsesudvalget og Uddannelses- og forskningsudvalget.

Med en opvækst præget af overskud, føler jeg pligt til og ansvar for at hjælpe andre, som ikke fik de samme muligheder, som jeg fik.

Grundlæggende er jeg liberal. Jeg tror på, at samfundet er bedst tjent med at give nogle  centrale retningslinjer, og så ikke blande sig i alle detaljer, som basalt set kun angår den enkelte. Har man kræfterne og energien, har man også ansvaret og pligten til at yde noget for fællesskabet.

Det er en ære, at få lov til at kæmpe for enklere regler og bedre arbejdsmiljøer - alt sammen for at hårdarbejdende danskere får nemmere ved at udføre deres kerneopgaver. For mig er det utrolig vigtigt, at erhvervsdrivende ikke bliver udsat for unødvendige regler, som ikke giver mening.

Frihed og Fælleskab

Jeg har brugt masser af timer på at arbejde som frivillig i flere forskellige foreninger. Fx har jeg arbejdet med salg af effekter og indsamling for Muskelsvindfonden, og jeg har været indsamlingskoordinator og indsamler for Scleroseforeningen. Det har været berigende, men det er gået op for mig, at skulle jeg virkelig gøre en forskel, så var det ved at gå ind i politik, så jeg kunne påvirke tingene endnu mere direkte.

Mit politiske ståsted hos partiet Venstre, har ikke været vanskeligt at finde. Jeg tror på, at når man har friheden, så kommer de rigtige beslutninger til en, når man også tænker lidt over konsekvenserne, og dermed tager ansvar for sit eget liv. Er man så privilegeret som jeg, føler man en pligt overfor fællesskabet, og overfor andre, som af den ene eller anden årsag, ikke er så privilegeret, som en selv. Det er for mig en liberal mærkesag.

Har man kræfterne og energien, har man også ansvaret og pligten til at yde noget for fællesskabet.