Anne Honoré Østergaard

Folketingsmedlem valgt i Nordjyllands Storkreds og Byrådsmedlem i Aalborg

Hvem er jeg?

Anne Honoré Østergaard - Hvorfor vil jeg politik

 Jeg er født i 1981 og opvokset i Vestbjerg, 10 km nord for Aalborg.

Med en opvækst præget af overskud, føler jeg pligt til og ansvar for at hjælpe andre, som ikke fik de samme muligheder, som jeg fik.

Helt fra jeg var lille, har jeg været heste interesseret. Billedet viser mig på en pony, der i øvrigt smed mig af flere gange på den ridetur hvor billedet er fra. Da jeg blev lidt ældre og fik min egen hest, faldt min kærlighed på en islandsk hest. Kærligheden til dem er der fortsat, og det er stadig islændere jeg rider på.


Frihed og Fælleskab

Jeg har brugt masser af timer på at arbejde som frivillig i flere forskellige foreninger. Fx har jeg arbejdet med salg af effekter og indsamling for Muskelsvindfonden, og jeg har været indsamlingskoordinator og indsamler for Scleroseforeningen. Det har været berigende, men det er gået op for mig, at skulle jeg virkelig gøre en forskel, så var det ved at gå ind i politik, så jeg kunne påvirke tingene endnu mere direkte.

Mit politiske ståsted hos partiet Venstre, har ikke været vanskeligt at finde. Jeg tror på, at når man har friheden, så kommer de rigtige beslutninger til en, når man også tænker lidt over konsekvenserne, og dermed tager ansvar for sit eget liv. Er man så privilegeret som jeg, føler man en pligt overfor fællesskabet, og overfor andre, som af den ene eller anden årsag, ikke er så privilegeret, som en selv.

Det er for mig en liberal mærkesag.


Om mit livssyn

Grundlæggende er jeg liberal. Jeg tror på, at samfundet er bedst tjent med at give nogle  centrale retningslinjer, og så ikke blande sig i alle detaljer, som basalt set kun angår den enkelte. Har man kræfterne og energien, har man også ansvaret og pligten til at yde noget for fællesskabet.


Om at være politiker

Jeg er i Aalborg byråd i min 2. Periode. Byen, har i min tid været i rivende udvikling fra industriby til videns- og kulturby. Bystyret har i de seneste ca. 90 år været under socialdemokratisk ledelse, så vi Venstrefolk har virkeligt måttet kæmpe, for at få noget igennem, som ikke lige var socialdemokratisk politik. Det har lært mig, at vælge mine kampe, og stå fast, når det virkelig er noget at kæmpe for. 

Forud for regeringens planer og beslutninger om udflytninger af statslige arbejdspladser fra København til Provinsen, var jeg aktiv i den frivillige forening Staten i hele Danmark. Her skabte vi interesse, forståelse og accept for, at vores regering  er gået i gang med udflytningen af  indtil nu mere end 4.000 arbejdspladser ud af København, hvoraf ca. 400 er placeret i Nordjylland. 

Det er min første periode i folketinget, og jeg er meget beæret over, at kunne få lov til, at være en del af det danske parlament. Det har været en stejl læringskurve, og jeg elsker at sætte mig ind i det parlamentariske arbejde, der foregår på borgen. Jeg er Venstres afbureaukratiseringsordfører og arbejdsmiljøordfører. Det er en ære, at få lov til at kæmpe for enklere regler og bedre arbejdsmiljøer - alt sammen for at hårdarbejdende danskere får nemmere ved at udføre deres kerneopgaver.